Εκδρομή του Συλλόγου

3 Ιουλίου 2022 | Γενικά

Εκδρομή του Συλλόγου μας Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή
Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκόπουλου Ωρωπού
Ξενάγηση στο Αμφιαράειο
Παραλία των Αγίων Αποστόλων για καφέ – περίπατο – μπάνιο.
Γεύμα στην ευρύτερη περιοχή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8:00 το πρωί από το Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”.
Επίσκεψη – προσκύνημα στη γυναικεία Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκόπουλου Ωρωπού, όπου βρίσκονται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Γενεσιουργού Δεξιοκρατούσας του 16ου αιώνα και το Άγιον Μανδήλιον του Κυρίου του 19ου αιώνα. Επίσης στον υπέροχο περιβάλλοντα χώρο της Μονής υπάρχουν και οκτώ Παρεκκλήσια.
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το Αμφιαράειο που βρίσκεται στη θέση Μαυροδήλεσι – Χαράδρα του Καλάμου. Το Αμφιαράειο ήταν το μεγαλύτερο ιερό στην Αρχαία Ελλάδα του χθόνιου θεού και ήρωα του Άργους Αμφιάραου.
Κατασκευάστηε περί τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., με την ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού να ανήκει στους Αθηναίους. Στον χώρο λειτουργούσε μαντείο και θεραπευτήριο. Στην περιοχή πραγματοποιούνταν τα Μεγάλα Αμφιαράεια, σημαντική γιορτή που διεξαγόταν κάθε πέντε χρόνια προς τιμήν του Αμφιάραου και περιλάμβανε μουσικούς και θεατρικούς αγώνες, αλλά και αθλητικούς σε στάδιο που δεν έχει ανακαλυφθεί. Η αφορμή για την κατασκευή του Αμφιαράειου περιγράφεται από τον Αισχύλο στο έργο του «Επτά επί Θήβας».
Μετά την ξενάγηση θα μεταβούμε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων για καφέ – περίπατο – μπάνιο. Γεύμα στην ευρύτερη περιοχή (όπου θα υπάρχει χρόνος και χώρος για χορό).
Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.
Έξοδα συμμετοχής: 17 ευρώ το άτομο. Συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις. Δεν συμπεριλαμβάνονται το γεύμα και ο καφές.
Επειδή οι θέσεις των συμμετεχόντων είναι περιορισμένες, φροντίστε να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει στα γραφεία του Συλλόγου μας κατόπιν συνεννόησης με την κυρία Κυριακή Δημητρουλάκη στο τηλ. 2107763638, 11:00 με 3:00 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Για τον μήνα Αύγουστο δηλώστε την συμμετοχή σας μέσω e-mail “info@sylfilon.gr” και η Γραμματέας του Συλλόγου μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθέι αν συ-μπληρωθεί ο αριθμός 50 συμμετεχόντων και το επιτρέψουν οι Κυβερνητικές Οδηγίες.

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.