Το έργο μας

Το κτίριο που θα φιλοξενήσει τον Ξενώνας συγγενών νοσηλευομένων.

Το κτίριο που θα φιλοξενήσει τον Ξενώνας συγγενών νοσηλευομένων.

Τον Ξενώνα φιλοξενίας συγγενών νοσηλευομένων. Μέσα από την καθημερινότητά μας, ζώντας δηλαδή τα κοινωνικά δράματα που εξελίσσονται γύρω από το κρεβάτι του αρρώστου, γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ξενώνα μέσα στο Νοσοκομείο μας, για να ανακουφίσει όλους εκείνους που έχουν αφήσει σπίτι και δουλειές για να συμπαρασταθούν στον άρρωστο πατέρα, στην πονεμένη μάνα, στο δύστυχο παιδί… Μετά από ατέλειωτες διαδικασίες βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη των εργασιών για την υλοποίησή του. Το κόστος διαμόρφωσης του Κυριαζιδείου σε μονάδα στήριξης συγγενών νοσηλευομένων του Νοσοκομείου μας θα αναλάβει η Περιφέρεια Αθηνών.
Περισσότερα για τον ξενώνα

kiΚοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο: Το νέο όραμα του Συλλόγου μας είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου μας, εκτός ωρών λειτουργίας, για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών ανασφάλιστων ασθενών. Για τον σκοπό αυτό έχουμε επικοινωνήσει προφορικά και εγγράφως με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, από την οποία ζητάμε την έγκριση και τη συνδρομή της. Έχουμε επιλέξει συγκεκριμένο χώρο του οποίου αιτούμεθα τη χρήση και έχουμε έρθει σε επικοινωνία με φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα χορηγώντας μας δωρεάν ποικίλα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Περισσότερα για το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο

ΙματιοθήκηΙματιοθήκη:Η Διοίκηση του Νοσοκομείου παραχώρησε στον Σύλλογο μας ένα μεγάλο δωμάτιο για την αποθήκευση ρουχισμού. Η Τράπεζα ρουχισμού ανακαινίσθηκε και διαμορφώθηκε με έξοδα του Νοσοκομείου μας, ώστε να μπορεί να ταξινομηθεί και φυλαχτεί ο ρουχισμός, μέχρι τον τελικό του προορισμό. Εκτός από την κάλυψη των αναγκών των ασθενών του Νοσοκομείου μας, ο Σύλλογος διοχετεύει ρουχισμό σε μη κερδοσκοπικά σωματεία τα οποία υποστηρίζουν άτομα που βρίσκονται σε ένδεια. Δεχόμαστε ρούχα μεταχειρισμένα, σε καλή κατάσταση, καθαρά και σιδερωμένα. Επικοινωνήστε με τον κ. Κώστα Βιταλάκη στο 6977202398 ή με την κα Σοφία Βιταλάκη στο 6973538028.
Περισσότερα για την ιματιοθήκη

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΕθελοντική Αιμοδοσία:Λειτουργεί Εθελοντική Αιμοδοσία στην Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου μας προ όφελος περιθαλπόμενων και φίλων του Συλλόγου που χρειάζονται αίμα.
Επικοινωνήστε με τον κ. Κώστα Βιταλάκη στο 6977202398 ή με την κα Βάσω Λαλιώτη στο 6972672990.
Περισσότερα για την εθελοντική αιμοδοσία

ΑνακύλκωσηΑνακύκλωση:Η ανακύκλωση χρησιμοποιημένου χαρτιού ξεκίνησε στο Νοσοκομείο μας πριν την ίδρυση του Συλλόγου μας και επεκτάθηκε σε πλαστικό και αλουμίνιο. Έχουν τοποθετηθεί στον χώρο του Νοσοκομείου μας Ειδικοί Μπλε Κάδοι και πέρα από ένα μικρό, αλλά σταθερό έσοδο για τον Σύλλογο, καλλιεργείται και η οικολογική μας συνείδηση.
Επικοινωνήστε με την κα Δήμητρα Νικολακάκου, Υπεύθυνη της Επιτροπής Ανακύκλωσης στο 6945397385.
Περισσότερα για την ανακύκλωση