Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζομαι βοήθεια, που πρέπει να απευθυνθώ;

Ζητήστε από την προϊσταμένη νοσηλείας ή ακόμα και τον θεράποντα ιατρό σας να καλέσει την Κοινωνική Λειτουργό που έχει την ευθύνη της κλινικής που νοσηλεύεστε. Το αίτημά σας θα εξεταστεί από την Κοινωνική Υπηρεσία και θα προωθηθεί στη γραμματεία του Συλλόγου. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Πως μπορώ να βοηθήσω;

Δείτε τη σελίδα Πώς να βοηθήσετε

Τι είναι ο Σύλλογος Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου «Η Σωτηρία»;

Ο Σύλλογος Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που συνδράμει τους περιθαλπόμενους σε προβλήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου ή τους ασφαλιστικούς φορείς ή ακόμα και από το περιβάλλον τους. Ιδρύθηκε το 2005 από εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας και στεγάζεται εντός αυτού. Τα αιτήματα των ασθενών φτάνουν σε εμάς κατόπιν αξιολόγησης από την Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν.Ν.Θ.Α.

Ο Σύλλογος μας είναι ειδικά πιστοποιημένος από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εφημερίδα Κυβέρνησης Αρ. Φύλλου 1390/6.9.2010)

Πότε ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων Περιθαλπομένων Νοσοκομείου «Η Σωτηρία»;

Ιδρύθηκε το 2005 από εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας. Στις 21 Δεκεμβρίου 2005 έγινε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», οπότε σηματοδοτήθηκε και η έναρξη των εργασιών του.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Συλλόγου;

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στηρίζει εσωτερικούς ή εξωτερικούς περιθαλπόμενους στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» των Αθηνών.

Η προσφορά μας προς τους περιθαλπόμενους καλύπτει δαπάνες για:

  • Ιατροφαρμακευτική αγωγή ανασφάλιστων ασθενών
  • Διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων
  • Εξασφάλιση μετακινήσεων
  • Παροχή ένδυσης
  • Ιατρικά βοηθήματα
  • Πάγιες ανάγκες

Ποιος είναι ο σκοπός του Συλλόγου;

Σκοπός του Συλλόγου είναι η αφιλοκερδής και εθελοντική βοήθεια, οικονομική ενίσχυση σε πρόσωπα νοσηλευόμενα ή γενικότερα περιθαλπόμενα σ’οποιοδήποτε τμήμα ή Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»

Ποιες ώρες και μέρες λειτουργεί ο Σύλλογος και που βρίσκονται τα Γραφεία του;

Τα γραφεία του Συλλόγου λειτουργούν Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00 και στεγάζονται εντός του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» στο Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος

Δέχεται ο Σύλλογος χορηγίες από επιχειρήσεις;

Για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των περιθαλπομένων καθώς και να μειώσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, δεχόμαστε προϊοντικές χορηγίες και χορηγίες παροχής υπηρεσιών.

Γίνε Χορηγός

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.