Ανακύκλωση χαρτιού

4 Ιανουαρίου 2006 | Ανακύκλωση

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

Τα τελευταία χρόνια οργανώθηκε και λειτούργησε στο Νοσοκομείο μας η αποκομιδή παλαιού χαρτιού προς ανακύκλωση. Το εγχείρημα ξεκίνησε από μία ομάδα εργαζομένων με πρωτεργάτη την Δήμητρα Νικολακάκου. Με αγωνία και ανησυχία για το μέλλον της ύπαρξης μας στον πλανήτη (ανταγωνισμός – υπερκατανάλωση – σκουπίδια – μόλυνση) και με την πίστη ότι αυτός ο κόσμος αυτό το περιβάλλον είναι δανεικός από τις επόμενες γενιές και οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να τον προσφέρουμε εμπλουτισμένο και βιώσιμο, αφιέρωσε πολύ χρόνο, εργασία και χρήμα προκειμένου ο χώρος που λέγεται (Νοσοκομείο Σωτηρία) να γίνει το πρώτο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που με πρωτοβουλία των εργαζομένων στήθηκε και λειτούργησε η περισυλλογή παλαιού χάρτου προς ανακύκλωση.

Η προσπάθεια αυτή τέθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπόμενων και τα έσοδα διατίθενται προς εξυπηρέτηση συμπολιτών μας που είχαν την ατυχία να κλονιστεί η υγεία τους και οικονομικά και κοινωνικά να βρίσκονται σε πολύ δυσάρεστη θέση. Πλαισιώθηκε δε από πάρα πολλούς συναδέλφους. Θεωρούν ότι είναι προσωπική υπόθεση του καθενός να φροντίσουν και να προστατέψουν το περιβάλλον.

Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμενο από κάποιους απαίδευτους και ακοινώνητους ανθρώπους να βρωμίζουν (με ακαθαρσίες, πάνες μίας χρήσης γεμάτες περιεχόμενο, αποφάγια, ορούς χρησιμοποιημένους και διάφορες άλλες ακαθαρσίες) τους κάδους περισυλλογής. Γιατί;

Γιατί ίσως βαριούνται ή περιμένουν τους δούλους τους ή γιατί νομίζουν ότι αυτοί είναι το κέντρο του κόσμου. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Τέλος σας πληροφορούμε ότι 200,000 κιλά χαρτιού πήρε το δρόμο της ανακύκλωσης 340 δέντρα σώθηκαν, νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και ο όγκος των σκουπιδιών μειώθηκε κατά 85%.

Ενεργοί πολίτες είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα φαινόμενα.

Γιώργος Δεδούσης

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.