Μπλε κάδοι ανακύκλωσης (Μέρος 2ο)

4 Νοεμβρίου 2006 | Ανακύκλωση

Επανέρχομαι 7 μήνες μετά την δημοσίευση του Α’ μέρους, προκειμένου να κάνω απολογισμό και κάποια σχόλια για την ανακύκλωση. Από τον Απρίλιο τον 2006 μέχρι τώρα συγκεντρώθηκαν και πουλήθηκαν 40 (!!!) τόνοι χαρτιού. Κάθε τόνος χαρτιού σώζει από την υλοτόμηση 17 (δέκα επτά) δένδρα και μειώνει την ρύπανση της ατμόσφαιρας κατά 30 Kgr καυσαέριο. Επιπλέον συντελεί στη μικρότερη ποσότητα απορριμμάτων για αποκομιδή και φυσικά συμβάλλει οικονομικά για τους σκοπούς του συλλόγου.

Η συλλογή χαρτιού έχει γίνει συνείδηση στους περισσότερους εργαζόμενους του Νοσοκομείου οι οποίοι συνδράμουν πραγματικά στην όλη διαδικασία τοποθετώντας το χαρτί στους ειδικούς κάδους αλλά φέρνουν και από το σπίτι τους.

Κάποιοι – ελάχιστοι – βέβαια όχι μόνον δεν βοηθούν αλλά δυστυχώς, ρίχνουν μέσα στους ειδικούς κάδους και άλλα αντικείμενα ακόμη και σκουπίδια. Τους παρακαλώ για την προσοχή τους. Θυμίζω ότι στους μεγάλους συρμάτινους κάδους ρίχνονται οι χάρτινες κούτες σπασμένες, ενώ στους μπλε οι μικρές συσκευασίες (εφημερίδες – βιβλία). Επίσης σας ενημερώνω ότι ορίστηκε επιτροπή (αποτελούμενη από 3 τακτικά και 3 αναπληρωματικά μέλη) υπεύθυνων διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων πολλά από τα οποία δίνονται να πουληθούν προς ανακύκλωση και να διατεθούν στο σύλλογο Φίλων περιθαλπόμενων.

Δήμητρα Νικολακάκου

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.