ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

1 Μαρτίου 2012 | Εκδρομές-ταξίδια

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Άτομα : 20‐30
Αεροπορική εταιρία : PEGASUS AIRLINES
Διάρκεια : 6 μέρες/5 νύχτες
Περίοδος : 27/4‐2/5/12
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 20 ATOMA
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 540 €
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 650 €
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 30 ATOMA & ΑΝΩ
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 520 €
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ΄ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 630 €
Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
• 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* DINLER στο κέντρο της Καππαδοκίας (Προκόπι) με ημιδιατροφή εκτός 1ης & 5ης μέρας
• 1 διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*superior ICKALE στην Άγκυρα με ημιδιατροφή
• Μεταφορές από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο
• Δώρο το αυθεντικό σόου με Δερβίσηδες στη Καππαδοκία
• Παραδοσιακό φολκλορικό σόου στη Καππαδοκία την 5η μέρα
• Ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
• Έλληνας αρχηγός/συνοδός
• 3 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια κατά τη διάρκεια της εκδρομής όπως αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα
• 2 free σε τιμή δίκλινου
• Ενημερωτικά έντυπα και χάρτες
• Ταξιδιωτική ασφάλεια για άτομα ηλικίας έως 75 ετών
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φόροι αεροδρομίου
Δεν περιλαμβάνονται:
• Φιλοδωρήματα προαιρετικά
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
ΠΤΗΣΕΙΣ:
27/4 ΑΘΗΝΑ‐ΣΜΥΡΝΗ 13.00 14.00
27/4 ΣΜΥΡΝΗ‐ΑΓΚΥΡΑ 14.55 16.05
02/05 ΑΓΚΥΡΑ‐ΣΜΥΡΝΗ 08.35 09.35
02/05 ΣΜΥΡΝΗ‐ΑΘΗΝΑ 11.30 12.25
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΓΚΟΡΕΜΕ – ΣΙΝΑΣΟΣ –ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ –ΑΒΑΝΟΣ ‐ ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ ‐ ΠΑΣΑΜΠΑΓΚ – ΚΑΡΒΑΛΗ ‐ ΑΓΚΥΡΑ

1η Μέρα: Αθήνα – Άγκυρα 300 χλμ Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Άγκυρα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αφού γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο θα μεταφερθούμε στη Καππαδοκία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Γκόρεμε – Άβανος – Πάσαμπαγκ ‐ Ουτσχισάρ 30 χλμ Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας. Πρώτη μας επίσκεψη η κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκόρεμε. Εκεί θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας που δε πρέπει να χάσετε. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές – υπόσκαφες εκκλησίες και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, την εκκλησία του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Κρίνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε το Πάσαμπαγκ. Εδώ θα συναντήσουμε τις περίφημες ‘νεραιδένιες καμινάδες’ που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Θα συνεχίσουμε προς το Τσαβουσίν, όπου βρίσκεται η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά. Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον Αλύ ή αλλιώς Κόκκινο ποταμό με τελικό προορισμό τη κωμόπολη Άβανο. Η πόλη αυτή είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Εκεί θα επισκεφτούμε την υπόγεια πόλη του Οζκονάκ. Επόμενη μας στάση είναι το γραφικό χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στη κοιλάδα Περιστεριών. Θα καταλήξουμε στον ακραίο πύργο όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα όλης της Καππαδοκίας. Ένα μαγικό αμμώδες χαλί μέσα στο οποίο η ίδια η φύση έχει μεγαλουργήσει και ξαφνιάζει με τη μαγεία και τα παιχνιδίσματα της ακόμα και τον πιο απαιτητικό της επισκέπτη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Βόλτα με αερόστατα ‐ Σινασσός– Καισάρεια – Προκόπι 80 χλμ Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σινασό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το ελληνικό παρθεναγωγείο. Επίσκεψη στο κέντρο της πόλεως και την κεντρική πλατεία όπου θα περπατήσουμε στα ιστορικά κανάκια και θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ένα σπουδαίο δείγμα των σπουδαίων αρχοντικών της εποχής είναι το αρχοντικό του λογίου Ρίζου, χώρος κατοικίας ενός σημαντικού προσώπου που διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και έγραψε το βιβλίο Καππαδοκία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τελευταίος μας σταθμός στη Σινασό είναι η υπόσκαφη εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην άκρη της πόλης. Επίσκεψη και μετά απόμια σύντομη στάση στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού θα αναχωρήσουμε για τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, τη Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Επίσκεψη σε χωριά της Καισάρειας όπου ζούσαν οι ορθόδοξες κοινότητες όπως η Μουταλάσκη (TALAS) γενέτειρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.__ Αργότερα θα ξεναγηθούμε στη πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, κλασικό δείγμα της Καππαδοκιακής τέχνης, σε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό μοτίβο, που θυμίζει θεατρικό σκηνικό. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα αρχοντικά, στα παραδοσιακά κτίρια της παλαιάς πόλης και τέλος θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι οικισμοί ανήκουν στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην αγορά του Προκοπίου. To βράδυ θα παρακολουθήσουμε χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων, στον οποίο είναι εμφανής η επίδραση των Ησυχαστών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Μαλακοπή – Καρβαλή – Κοιλάδα Ιχλαρά 80 χλμ Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νότια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πχ ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5,000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επόμενος μας σταθμός η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην οποία είχαν χοροστατήσει τον Ιούνιο του 2010, ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, Ιερώνυμος.Η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων δεν είχε λειτουργηθεί από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών. Μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς που βρίσκονται ενταφιασμένοι στην περιοχή της Καππαδοκίας. Επόμενή μας στάση η κοιλάδα του Περιστρέμματος ή αλλιώς Ιχλαρά με τις αγιογραφημένες λαξευτές εκκλησίες. Εκεί θα κατεβούμε στο ποταμό Μελεντίζ όπου θα κάνουμε ένα περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβαλή με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος, ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μικρή κεντρική πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακό τούρκικο φολκλορικό σόου όπου θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα: Καππαδοκία – Άγκυρα 280 χλμ Πρωινό και αναχώρηση για Άγκυρα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Αλμυρή λίμνη στην περιοχή Σερεφλικόσχισαρ νοτιοανατολικά της Άγκυρας. Μια εσωτερική θάλασσα από αλάτι που θυμίζει άλλες ηπείρους. Το τοπίο με τους κρυστάλλους από αλάτι προσφέρει ένα θέαμα αξέχαστο. Η Αλμυρή Λίμνη σε μία έκταση 1500 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη μετά τη λίμνη Βαν της Τουρκίας. Άφιξη στην Άγκυρα και επίσκεψη στο περίφημο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ στην περιοχή Τασατέπε. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το περίφημο μουσείο Πολιτισμών της Ανατολής της Άγκυρας, που θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου. Μέσα στο μουσείο υπάρχουν ερείπια της αρχαίας πόλης Τσαταχογιούκ (Νεολιθικής περιόδου ανακαλύφθηκε το 1950 από τον αρχαιολόγο Τζέιμς Μέλααρτ). Στο μουσείο υπάρχουν ευρήματα από τη Νεολιθική εποχή, την πρώιμη Εποχή του Χαλκού, ευρήματα των Ασσυρίων, Χετταίων από το Bogazkale, τα ευρήματα του βασιλιά Μίδα από την Φρυγία, ευρήματα από την περιοχή Γόρδιου, της Ρωμαϊκής, Βυζαντινής αλλά και Οθωμανικής περιόδου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Άγκυρα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Άγκυρα‐ Αθήνα 300 χλμ Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.