Ταξίδι στην Περσία (Προγραμματισμός)

7 Οκτωβρίου 2013 | Εκδηλώσεις, Εκδρομές-ταξίδια

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ

– ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1: Αθήνα – Σιράζ Πτήση μέσω σταθμού για το Σιράζ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Φαρς. Άφιξη αργά την νύχτα , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2: Σιράζ  Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση στο Σιράζ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Ιράν, συνώνυμο της τέχνης, της μάθησης και του πολιτισμού. Θα επισκεφθούμε την θρυλική Περσέπολη, τελετουργική πρωτεύουσα της αρχαίας περσικής δυναστείας των Αχαιμενιδών, έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Την ίδρυσε το 512 π.Χ. ο Δαρείος ο Α΄ για να χρησιμεύει ως τόπος των λαμπρών επίσημων τελετών για το περσικό Νέο Έτος, οπότε χιλιάδες υπήκοοι του βασιλιά ταξίδευαν εδώ από τις υποτελείς χώρες, για να προσφέρουν δώρα προς τιμήν του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Σιράζ.

Ημέρα 3: Σιράζ – Γιαζντ Πρωινή αναχώρηση, οδικώς για το Γιαζντ, το μαργαριτάρι της περσικής ερήμου, με επίσκεψη καθοδόν στις Πασαργάδες και στον τάφο του Κύρου. Άφιξη στο Γιάζντ, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επίσκεψη στους Πύργους της Σιωπής, τις πέτρινες κατασκευές στη κορυφή των οποίων οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα άγρια πουλιά. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Γιαζντ.

Ημέρα 4: Γιαζντ – Ισφαχάν Πρωινή ξενάγηση στην παλιά πόλη του Γιαζντ, υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης, καταχωρισμένη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Στη συνέχεια, αναχώρηση οδικώς για το Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με επίσκεψη καθοδόν στην Ναΐν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη στο Ισφαχάν, την ωραιότερη, ίσως, πόλη της Περσίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, περίπατος στις πανέμορφες, φωταγωγημένες γέφυρες της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ισφαχάν.

Ημέρα 5: Ισφαχάν Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση του Ισφαχάν, μια πόλη με θαυμάσιο πολεοδομικό σχεδιασμό, πανέμορφους κήπους, ανάκτορα, εκατοντάδες υπέροχα τζαμιά, δημόσια λουτρά, βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβαν σεράι. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι των 40 κιόνων με την εξαίσια διακόσμηση, τις περίφημες γέφυρες της πόλης με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονικής τους, την Αρμένικη συνοικία, που φτιάχτηκε μετά από πρόσκληση του Σαχ Αμπάς προς τους Αρμενίους στις αρχές του 17ου αι. Ο καθεδρικός Ναός των Αρμένιων αλλά και το εκκλησιαστικό μουσείο που φιλοξενεί ενδιαφέροντα εκθέματα της ιστορίας των Αρμένιων κλείνουν αυτή τη μικρή χριστιανική παρένθεση στη σαφή Ισλαμική κυριαρχία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Ισφαχάν – Τεχεράνη   Για σήμερα μας περιμένει το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανα την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς που επί της εποχής του διαμορφώθηκε, αποτελεί δε το πιο σημαντικό σύμπλεγμα με Ισλαμική Αρχιτεκτονική που σώζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινάμε με το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμη με τα πανέμορφα τέσσερα ειβάν του, το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα, το μοναδικό Τζαμί Λοτφολάχ χτισμένο για τις κυρίες της αυλής. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για τα ψώνια στο πολύβουο παζάρι.  Δείπνο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την Τεχεράνη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7: Τεχεράνη  Ξεκινώντας την σημερινή μας ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Περσίας θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών καθώς και αναθηματικές πλάκες, όπλα, μπρούτζινα από το Λουριστάν, δοχεία σπονδών, φυλαχτά και ανάγλυφες πέτρινες παραστάσεις. Επίσης θα επισκεφθούμε το αξιόλογο Μουσείο του Γυαλιού, το αρχικό κτίριο του οποίου χρονολογείται από τον 18ο αι., όπου θα θαυμάσουμε τις εκφάνσεις της περσικής υαλοποιίας από την 2η προχριστιανική χιλιετία μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια μας περιμένει το Μουσείο Χαλιών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τέλος στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο των υπογείων της Κεντρικής Τράπεζας της Περσίας θα θαυμάσουμε τους θησαυρούς του Σάχη. (Η ξενάγηση πραγματοποιείται εφόσον μας δοθεί ειδική άδεια). Δείπνο με παραδοσιακή μουσική και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Τεχεράνη – Αθήνα Πρωινή αεροπορική επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.