Ανακύκλωση – Δεκέμβριος 2010

1 Δεκεμβρίου 2010 | Ανακύκλωση

Στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας είχα γράψει ότι στο επόμενο και τελευταίο της χρονιάς θα αναφερθώ σε ανακύκλωση. Μια ευχάριστη ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η οποία απευθύνεται σε όλο το προσωπικό με θέμα “κατανάλωση ενέργειας και δυνατότητες εξοικονόμησης της” κάνει την ανατροπή: Παραθέτω μερικά παραδείγματα (από το κείμενο).
1) Ο σωστός προγραμματισμός κατανάλωσης είναι δυνατόν να μειώσει κατά 5% την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που σημαίνει οικονομία 29.000 ευρώ το χρόνο και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10%.
2) Το σύνολο της δαπάνης μπορεί να μειωθεί κατά 37.200 ευρώ ετησίως αν όλοι εμείς προσέχουμε και σβήνουμε τα φώτα και κλείνουμε τα fan-coils όταν φεύγουμε από τα γραφεία.
Συγχαρητήρια σε όποιον – όποιους σκέφθηκαν να στείλουν αυτό το έγγραφο και περισσότερα συγχαρητήρια σε όσους το εφαρμόζουν. Μ’ αυτά τα χρήματα μπορούν να γίνουν πολλά, ιδιαίτερα τώρα την εποχή της οικονομικής ύφεσης και της ενεργειακής κρίσης. Παραθέτω αυτούσια τη σελίδα που γράφει: Αν για ένα χρόνο ..Δεν αφήναμε ανοιχτά τα φώτα ..Δεν ρίχναμε χαρτιά στις τουαλέτες ..Δεν αφήναμε ανοιχτά παράθυρα και πόρτες όταν ο χώρος κλιματίζεται ..Κάναμε σωστό προγραμματισμό χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας ..Δεν χρησιμοποιούσαμε τις εξόδους κινδύνου σαν κανονικές εισόδους ..Δεν αφήναμε ανοιχτά τα Fan – Coils όταν φεύγαμε από τα γραφεία μας ..Προσέχαμε τα καρότσια και τα φορεία να μην γίνονται ζημιές ..Προσέχαμε τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα του Νοσοκομείου ..Ειδοποιούσαμε την Τεχνική Υπηρεσία αμέσως για κάθε βλάβη που διαπιστώναμε. Το Νοσοκομείο θα είχε τη δυνατότητα: ..Να κλιματίσει πλήρως με Κεντρική Μονάδα Κλιματισμού ολόκληρο όροφο με Κλινικές ή ..Να συντηρήσει πλήρως όλες τις Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις ή ..Να αγοράσει ένα σύγχρονο σύστημα βιντεοενδοσκόπησης ή ..Να συντηρήσει πλήρως πέντε (5) συστήματα του ακτινοδιαγνωστικού. Καλά Χριστούγεννα

Δήμητρα Νικολακάκου, Ιατρός Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων Υπεύθυνη ομάδας ανακύκλωσης

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.