Οδηγός Ανακύκλωσης Οκτώβριος 2009

1 Οκτωβρίου 2009 | Ανακύκλωση

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

*Γυάλινες συσκευασίες από γάλατα, νερά, χυμούς, αλκοόλ, κρέμες, βάζα τροφίμων, φάρμακα και όποια άλλη γυάλινη συσκευασία υπάρχει στο σπίτι. *Αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά μπίρες κ.λπ., τα αλουμινένια σκεύη μιας χρήσεως.

*Μεταλλικά κουτιά από κονσέρβες, τοματοπολτούς, ζωοτροφές, γάλατα κ.λπ.

*Χάρτινες συσκευασίες από την πίτσα, το γάλα, τα μπισκότα, τη ζάχαρη, τα απορρυπαντικά, τις οδοντόκρεμες κ.λπ., αλλά και τις χάρτινες σακούλες από τον μανάβη, τις εφημερίδες και τα περιοδικά, τα χαρτόνια από την αγορά ηλεκτρικών συσκευασιών και άλλων αντικειμένων.

*Πλαστικές συσκευασίες από νερά αναψυκτικά, λάδι, ξίδι, είδη καθαρισμού του σώματος και του σπιτιού, οδοντόκρεμες αποσμητικά, πλαστικά από γιαούρτια, βούτυρα, σακούλες από τα ψώνια κ.λπ. Επίσης, για να βοηθήσουμε να επιταχυνθεί η διαδικασία διαλογής καλό θα ήταν να ξεβιδώνουμε τα καπάκια από κάθε είδους μπουκάλι και να τα τοποθετούμε και τα δύο μεν στους κάδους αλλά ξεχωριστά.

 

Το μήνυμα είναι: “ό,τι δεν αποτελεί συσκευασία δεν μας ενδιαφέρει”. Δηλαδή, ρίχνουμε στους “συμβατικούς” κάδους: 

*Τα τζάμια των παραθύρων που έσπασαν, τα σπασμένα ή μη γυάλινα ανθοδοχεία, τασάκια πιατικά, κουζινικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

*Τα μικρά χαρτάκια των εισιτηρίων και γενικότερα όλα τα μικρά κομμάτια χαρτιού – όχι γιατί δεν θα μπορούσαν αλλά επειδή λόγω μεγέθους δεν τα κρατάει το σύστημα. Σ’ αυτή τη λογική, καλό θα ήταν να μη σχίζετε τα χαρτιά που θέλετε να πετάξετε και γενικά να αποφεύγετε τα χαρτιά μικρού μεγέθους όπως είναι τα πακέτα από τα τσιγάρα, οι αποδείξεις από τα ψώνια, οι ταμπέλες από τα καινούργια ρούχα κ.λπ.

*Τα οργανικά λύματα, όπως αποφάγια, πορτοκαλόφλουδες και τα χρησιμοποιημένα χαρτιά κουζίνας. Για λόγους υγείας του προσωπικού, δεν ανακυκλώνονται επίσης οι βρώμικες σακούλες. Γενικά, καλό θα ήταν να ξεπλένουμε με λίγο νερό τις κονσέρβες και τα μπουκάλια που ανακυκλώνουμε – ό,τι κι αν περιείχαν αυτά.

 

Καλή Ανακύκλωση !!! (Τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι).

Γεώργιος Καφρίτσας, Γεωπόνος www.georythmiki.gr

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.