Εκδρομή στους Δελφούς

2 Μαρτίου 2014 | Εκδηλώσεις, Εκδρομές-ταξίδια

Ο Σύλλογός μας προγραμματίζει μαζί με την δραστήρια Επιτροπή Συνταξιούχων μονοήμερη εκδρομική εξόρμηση στους Δελφούς, Όσιο Λουκά και περίχωρα, στις 30 Μαρτίου 2014. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η τιμή για το πούλμαν και τη ξενάγηση είναι 11 ευρώ το άτομο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ

Αναχώρηση από την «ΣΩΤΗΡΙΑ» στις 8:00 με ενδιάμεση στάση για καφέ (περίπου μισή ώρα). Συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας του 11ου αιώνα της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Χτισμένο σ’ ένα φυσικό περιβάλλον στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα, σ’ ένα οροπέδιο που καλύπτεται από ελαιώνα. Μετά την επίσκεψή μας στη μονή κατευθυνόμαστε για τους Δελφούς, το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου, o “Ομφαλός της Γης”, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο (έξοδα ατομικά). Γεύμα στη γύρω περιοχή (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για Αράχωβα (περίπατος και καφέ). Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην Αθήνα με μία σύντομη στάση καθ’ οδόν.

  • Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: για το μουσείο = 6 ευρώ, μειωμένο = 3 ευρώ.
  • Ενιαίο εισιτήριο για μουσείο συν αρχαιολογικό χώρο = 9 ευρώ, μειωμένο = 5 ευρώ.
  • Μαθητές και φοιτητές έχουν δωρεάν είσοδο.
  • Άνω των 65, πολύτεκνοι έχουν μειωμένο εισιτήριο.

 

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.