Οι Ελιές της Σωτηρίας

2 Μαρτίου 2014 | Γενικά

Μετά από 25 χρόνια στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ κλαδεύονται 300 ελαιόδενδρα με σκοπό την επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία. Η λιτότητα στην χώρα μας καθιστά αναγκαία την αξιοποίηση όλων των φυσικών πόρων και των δημόσιων χώρων, μεταξύ αυτών και των 500 στρεμμάτων που περιβάλλουν το Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ. Πριν λίγο καιρό με εθελοντές του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων, προσωπικού και συνταξιούχων του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ μαζέψαμε ελιές, βγάλαμε λάδι και πουλήθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, για τους σκοπούς του Συλλόγου. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα να κάνουμε παραγωγικά όλα τα ελαιόδενδρα και να αξιοποιήσουμε την έκταση του νοσοκομείου, με παραγωγή προϊόντων και στόχο εκπαιδευτικό – θεραπευτικό, με εθελοντική εργασία, συμμετοχή ευπαθών ομάδων, εκπαίδευση όσων επιθυμούν σε βιολογική, βιοδυναμική καλλιέργεια, αξιοποίηση εταιρικής κοινωνικής κ.ά Με την άδεια της νέας Διοίκησης που υποστηρίζει θερμά την ανάπτυξη μεθόδων κοινωνικής οικονομίας και αναγνωρίζει την αξία της προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων, καθώς και την ακούραστη δράση του Συλλόγου, αξιοποιούμε την παραγωγική δυνατότητα των ελαιοδένδρων. Την τεράστια αυτή προσπάθεια συνδράμουν εκτός από τα μέλη της αγροτικής ομάδας του Συλλόγου που εργάστηκαν εθελοντικά και η ΚΛΕΟΣ ΑΕ και η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΚΑΤΗ, με προσφορά του κλαδευτή και εθελοντική εργασία Αριστείδης Στρατάκος – Γεωπόνος

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.