ΕΚΔΡΟΜΗ: ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΛΥΓΟΥΡΙΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ

22 Ιουνίου 2014 | Εκδρομές-ταξίδια

Αναχώρηση στις 07:30 από την είσοδο του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα θέατρα και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Αρχαίας Ελλάδας με μοναδική ακουστική και χωρητικότητα 15.000 θεατών.

Συνεχίζουμε για Λυγουριό (Ασκληπιείο) που είναι μια από τις μεγαλύτερες κωμοπόλεις του νομού Αργολίδας, χτισμένο στους πρόποδες του Αραχναίου όρους και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με τις μοναδικές ομορφιές του. Οι κατάφυτες εκτάσεις σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία του τόπου αναδεικνύουν το Λυγουριό σε μια κωμόπολη μοναδικής αξίας. Στα αξιοθέατα του Λυγουριού ανήκουν οι δώδεκα βυζαντινές εκκλησίες και τα αμέτρητα ξωκκλήσια, περίπου 300 στο σύνολο. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, όπου περιλαμβάνει απολιθωμένους οργανισμούς, ορυκτά, όστρακα, έντομα, κ.λ.π. από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (στα περίπου 6.000 εκθέματα, από τα 22.000 που έχει στην κατοχή του). Είναι καταξιωμένο ως το μεγαλύτερο θεματικό Μουσείο ορυκτών κι απολιθωμάτων Πανελληνίως, με ειδικά εκθέματα που εστιάζουν το ενδιαφέρον των καθημερινών επισκεπτών του, αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Οι συλλογές του θεωρούνται μοναδικές στην Ελλάδα και από τις πιο πλούσιες της Ευρώπης. Μερικά από τα εκθέματά του είναι μοναδικά στον κόσμο. Η συλλογή των Αμμωνιτών της Επιδαύρου η οποία χαρακτηρίζει το Μουσείο, θεωρείται η πληρέστερη της Υφηλίου. Είσοδος 2 ευρώ.

Μετά θα επισκεφθούμε την οικογενειακή επιχείρηση «ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ» για ενημέρωση της παραγωγικής διαδικασίας του ελαιολάδου και ξενάγηση στους χώρους. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε ένα πιάτο με εδέσματα από ελιές και λάδι (τιμή = 5 ευρώ) και φεύγοντας θα έχουμε ένα αναμνηστικό δωράκι.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε κάποια κοντινή παραλία για μπάνιο. Το απόγευμα περίπατος και καφέ στο πανέμορφο Ναύπλιο. Επιστροφή στην Αθήνα με μια σύντομη στάση.

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.