Εκδρομή στο Σπήλαιο Κάψια – Λεβίδι – Βυτίνα

11 Νοεμβρίου 2015 | Εκδηλώσεις, Εκδρομές-ταξίδια

Αναχώρηση την Κυριαακή 22 Νοεμβρίου 2015, στις 08:00 το πρωί, από την είσοδο του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ». Θα κάνουμε μία στάση στον Ισθμό και περνώντας από τη Σήραγγα του Αρτεμισίου θα φθάσουμε στο χωριό Κάψια. Σε 1,5 χλμ. βόρεια του οικισμού βρίσκεται ένα από τα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του Μαντινειακού οροπεδίου. Στην «αίθουσα των θαυμάσιων» παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο γνωστό σπήλαιο: κόκκινα της φωτιάς, κίτρινα της ώχρας και πρασινογάλαζα ανάμεικτα με το κατάλευκο των σταλακτιτών, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης που μαγεύει τον επισκέπτη. Στη συνέχεια θα πάμε στο  Λεβίδι, γενέτειρα του πολιτικού Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Σε αίθουσα του Δημαρχείου στεγάζεται το μουσείο με προσωπικά του αντικείμενα και πολιτικό και ιστορικό υλικό της ζωής του. Στην κεντρική πλατεία του χωριού υπάρχει και η προτομή του, ενώ στην είσοδο του χωριού δεσπόζει ο μπρούντζινος ανδριάντας του. Στην πλατεία  επίσης βρίσκεται και το άγαλμα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα που ήταν ανηψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και έπεσε στην πρώτη μάχη του Λεβιδίου (14 Απριλίου 1821). Συνεχίζουμε για ένα προσκύνημα στη Μονή Κερνίτσας, που βρίσκεται σε ένα πανέμορφο ορεινό  περιβάλλον (υψ.840 μ.), κτίστηκε το 1386, και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Θεωρείται το αρχαιότερο της Αρκαδίας και από τα πιο παλιά της Ελλάδας. Το 1940 η Μονή μεταβλήθηκε σε γυνακεία. Επόμενος προορισμός μας η πανέμορφη Βυτίνα, ένας παραδοσιακός οικισμός σε υψόμετρο 1033 μ. στο όρος Μαίναλο, περιτριγυρισμένη από έλατα, πεύκα και καστανιές, με τα τρεχούμενα νερά της και τον Ι. Ναό του Αγίου Τρύφωνα του 1846 που δεσπόζει στη πλατεία της, με κύριο υλικό μαύρο μάρμαρο από τη γύρω περιοχή. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορά τοπικών προϊόντων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο παραδοσιακοί ξυλόφουρνοι που βρίσκονται κοντά στη κεντρική πλατεία καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στην αξιόλογη βιβλιοθήκη με έγραφα και βιβλία από τον 17ο αιώνα .Γεύμα σε μια από της παραδοσιακές ταβέρνες με τις τοπικές γεύσεις. Το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

 

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.