Εκδρομή Αγ. Θεοδώρα – Ίσαρη – Βάστα

29 Απριλίου 2017 | Εκδρομές-ταξίδια

Αναχώρηση Κυριακή 28 Μαϊου 2017 στις 08:00 από την είσοδο του Νοσοκομείου «Σωτηρία». Στάση στον Ισθμό για καφέ και περνώντας από Τρίπολη, Μεγαλόπολη και ‘Ισαρη, φτάνουμε στη Βάστα. Ο δρόμος τώρα κατηφορίζει συνεχώς και μπαίνει μέσα σε ένα μικρό φαράγγι με πυκνή βλάστηση και πολλά τρεχούμενα νερά και καταλήγουμε στον ναό της Αγίας Θεοδώρας που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο! Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. του οποίου οι διαστάσεις δεν ξεπερνούν τα 4 μ. πλάτος και τα 5 μ. μήκος. Από τη βάση του ναΐσκου αναβλύζει πηγαίο νερό. Δεκαεπτά τεράστια δένδρα ξεφυτρώνουν από τη σκεπή, ενώ οι ρίζες τους που δεν φαίνονται, περνούν μέσα από τους τοίχους για να καταλήξουν στο έδαφος. Η παράδοση αναφέρει πως το θαύμα της φύσης έχει σχέση με το μαρτύριο της Αγίας. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Θεοδώρα όταν μαρτύρησε, ζήτησε από τον Θεό να γίνει το σώμα της ναός, τα μαλλιά της δένδρα και το αίμα της πηγή με νερό. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περίπατο στη γύρω περιοχή. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Κόστος 15 ευρώ.

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.