Τα Νέα του Ξενώνα – Φεβρουάριος 2008

15 Φεβρουαρίου 2008 | Ξενώνας

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό φεύγοντας τόσο πρόωρα από κοντά μας. Άφησε όμως και έργα που κάνουν την μνήμη του αθάνατη και αιώνια. Ένα από αυτά είναι η ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ. Ένα ακόμα πρωτότυπο κοινωνικό έργο, με πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” της Εκκλησίας της Ελλάδος, εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος (9/2/2006). Πρόκειται για τον ξενώνα φιλοξενίας συγγενών και συνοδών, ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και προέρχονται από την επαρχία. Ο ξενώνας, με την επωνυμία “Μέριμνα”, βρίσκεται στον Νέο Κόσμο, Ήρας 8 & Δέσπως Σέχου. Παρόμοιοι ξενώνες λειτουργούν: δύο στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” για τους συγγενείς παιδιών με καρκίνο, έργο των Συλλόγων “Φλόγα” και “Ελπίδα”. Ένας ακόμα Ξενώνας Συγγενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Το ίδιο ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει Ξενώνα στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο Κρήτης για τη φιλοξενία συγγενών απόρων ασθενών των τοπικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων. Ένας ακόμα Ξενώνας λειτουργεί πιλοτικά στο Ίλιον από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που παρέχει φιλοξενία σε συγγενείς ασθενών από την επαρχία που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία της Αττικής και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαμονής τους στην Αθήνα. Στα Προσφυγικά (τα γνωστά κτίρια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας), μια ομάδα καρκινοπαθών, συγγενών τους και κοινωνικών λειτουργών, πήραν την πρωτοβουλία να διεκδικήσουν μέρος από αυτούς τους χώρους για να δημιουργηθεί Ξενώνας για τους συγγενείς των καρκινοπαθών που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνται και βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Στην Ευρώπη και την Αμερική οι Ξενώνες Φιλοξενίας Συγγενών είναι πλέον θεσμός. Στο Σύλλογος μας έχει παραχωρηθεί το κτίριο από διετίας, έχουμε την συμπαράσταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου συμφωνεί απόλυτα η 1η ΥΠΕ. και το θεωρεί πολύ καλή και πρωτοποριακή ιδέα και όμως το όραμα για την δημιουργία του Ξενώνα Συγγενών στο Νοσοκομείο “Η Σωτηρία” αντιμετωπίζει τρομερές δυσκολίες. Έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν λέει να κάνει βήμα, αλλά που θα πάει, κάποιος κάποια στιγμή θα μας ακούσει.

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.