Μπλε κάδοι ανακύκλωσης (Μέρος 1ο)

4 Απριλίου 2006 | Ανακύκλωση

Η ανάγκη προέκυψε διότι στο Νοσοκομείο συχνά εξετάζονται ή και νοσηλεύονται άνθρωποι άποροι, ανασφάλιστοι, αλλά ακόμη και αν έχουν κάποιο τα-μείο δεν αρκεί σε ορισμένες περιπτώσεις να καλύψει κάποιες εξετάσεις που δεν γίνονται στο “Σωτηρία” ή ακόμη αδυναμία παραμονής στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους, όπως ακτινοθεραπεία.

Η όλη διαδικασία έπρεπε να ενταχθεί σε κάποιο φορέα – νομικό πλαίσιο και έτσι με τη συνεργασία κάποιων εργαζομένων – ιδρυτικών μελών αποτέλεσε έναν από τους πυρήνες συστάσεις του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπόμενων Νοσοκομείου “H Σωτηρία”.

Το πρόγραμμα ανακυκλώσεως χαρτιού έχει αρχίσει από τον Ιούνιο του 2005.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησε σημαντικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου την οποία ευχαριστούμε, όπως και το Σ.Σ.Ε.Δ (Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης), που μας διέθεσε τους κάδους. Τα έσοδα δεν είναι μεγάλα, αλλά και οι ποσότητες χαρτιού δεν είναι όσες θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν. Αυτό γίνεται διότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει μόνο το μισό Νοσοκομείο, αλλά και η αδυναμία διαχωρισμού του χαρτιού σε ποιότητες. Πολλοί εργαζόμενοι βοήθησαν σημαντικά σ’ αυτή την προ-σπάθεια αν και υπάρχουν πολλοί που άσκεφτα πετούνε σκουπίδια στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Η συνειδητοποίηση της αξίας της ανακύκλωσης πρέπει να αρχίζει από μικρή ηλικία γι’ αυτό έχει το-ποθετηθεί και ένας κάδος στον παιδικό σταθμό με πολύ καλή ανταπόκριση από τα παιδιά.

Μπορούμε να φέρνουμε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙ και από το σπίτι μας.

Την όλη προσπάθεια πέρα από τους εργαζομένους στήριξε ο πρώην Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Πολυζωγόπουλος, η Διευθύντρια Ια-τρικής Υπηρεσίας κ Γεωργάτου, ο Σύλλογος Εργαζομένων, η Προϊσταμένη του συνεργείου καθαριότητας και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό και την Υπηρεσία Επιστασίας του Νοσοκομείου. Σταδιακά ο Σύλλογος μέσα από μικρές ομάδες εργασίας θα προχωρήσει σε ανακύκλωση και άλλων υλικών, όπως μπαταριών, αλουμινίου κ.τ.λ .

Η ανακύκλωση που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα έχει και τεράστια οικολογική σημασία για την οποία θα γίνει αναφορά σε επόμενο φύλλο.

 

Δήμητρα Νικολακάκου

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.