Κουβέντες για το Χαρτί αλλά όχι Χάρτινες – Σεπτέμβριος 2007

1 Σεπτεμβρίου 2007 | Ανακύκλωση

 

Το καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει και ο τραγικός απολογισμός, των καμένων εκτάσεων- δασών φτάνει τα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Οι συνέπειες είναι σε όλους γνωστές. Οι κυβερνήσεις έστω και με καθυστέρηση, άρχισαν ν’ ανησυχούν για το μέλλον του πλανήτη και προτείνουν λύσεις. Σ’ αυτό όμως πρέπει να συμβάλλουμε όλοι βοηθώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας . Η ανακύκλωση χαρτιού που γίνεται για περισσότερο από δύο χρόνια στο Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” είναι μία προσπάθεια η οποία πρέπει να γίνεται από όλους μας . Είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στη χώρα που με πρωτοβουλία κάποιων εργαζομένων συγκεντρώνει και διαθέτει προς ανακύκλωση το “άχρηστο” χαρτί. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων, διατίθενται σε ασθενείς με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ τα 200.000 κιλά χαρτιού που συγκεντρώθηκαν ισοδυναμούν με 340 δέντρα που σώθηκαν από την υλοτόμηση. Στην προσπάθεια αυτή βοηθούν και πολλοί ιδιώτες που από μακριά πολλές φορές φέρνουν χαρτιά όπως και αρκετοί εργαζόμενοι στον Ε.Ο.Φ. Η συμβολή του καθενός πρέπει να γίνεται με πολύ απλούς τρόπους, όπως με το να μη ξοδεύει και άσκοπα ενέργεια. Είναι πολύ απλό να κλείνει ο καθένας μας πίσω του το φως, τις βρύσες κλπ. Περιμέναμε να βρούμε μιμητές κυρίως από άλλα Νοσοκομεία – ποτέ δεν είναι αργά. Το Υπουργείο Υγείας, κρατικά και μερικά ιδιωτικά κανάλια γνωρίζουν αλλά δεν έγινε κάτι από μέρους τους, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή αυτή η πρωτιά. Είναι παρήγορο που τελευταία στην ομάδα ανακύκλωσης προσχώρησαν και κάποιοι άλλοι από τους εργαζόμενους -σκληρή απάντηση σε όσους συνειδητά ρυπαίνουν τους κάδους ανακύκλωσης.

Δήμητρα Νικολακάκου Αν. Δ/ντρια 9ης κλινικής Υπεύθυνη ανακύκλωσης

Ακολουθήστε μας

Νέα & Ενημερώσεις

Αν σας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες του συλλόγου μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις και την εφημερίδα μας.

Ελάτε σε επαφή. Συμμετέχετε.

Λεωφόρος Μεσογείων 152 Αθήνα 11527

Κτίριο Γραφείου Κινήσεως 1ος όροφος
Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-15:00

Τηλ: 210 776 3638

Κιν: 694 820 2860

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.